Saifa Legacy

About Us.

Saifa Legacy, Nik Ahmad Faris bermula sebagai Agen di Prudential Assurance Malaysia Berhad pada tahun 2002 dan seterusnya Prudential BSN Takaful Berhad bermula pada 2006 selepas tamat pengajian Ijazah Perakaunan di Universiti Malaya. Beliau telahberkhidmat lebih 20 tahun dan telah di lantik sebagai Pengurus Agensi bermula tahun 2011 sehingga sekarang.

Berpengalaman lebih dari 20 tahun dalam bidang pengurusan kewangan, simpanan, pelaburan dan perlindungan, beliau telah dianugerahkan sebagai MDRT sebanyak 4 kali dan mencapai pencapaian ‘Premier Million Dollar Agency’ setiap tahun.

Mengurus agensi bersama isterinya, Saifaliza Binti Masom bermula pada tahun 2012 yang mempunyai latarbelakang kejuteraan perisian selama 8 tahun sebelum menceburi bidang pengurusan kewangan. Setelah 11 tahun bersama Prudential Assurance Malaysia Berhad dan Prudential BSN Takaful Berhad, beliau telah di anugerahkan sebagai No 1 Malaysia ‘Star Club President’ pada tahun 2013, MDRT sebanyak 7 kali dan COT pada tahun 2022.

Gabungan Saifaliza dan Faris menjadi asas kepada tertubuhnya SAIFA Group sebagai salah satu sub agensi dibawah TRU Legacy Agency yang telah banyak melahirkan ramai perancang kewangan muda profesional yang berminat menceburi bidangan perkhidmatan penasihat kewangan.

Kami bercita-cita untuk membina agensi No 1 Malaysia dengan mencapai ‘33 Million Dollar Agency’ pada tahun 2033. Harapan kami di SAIFA Group adalah menjadi agensi yang menarik minat golongan Gen-Z untuk terlibat dalam bidang perancangan kewangan secara profesional dan seterusnya menambah baik taraf kehidupan dan menjadi golongan yang bermanfaat pada diri sendiri dan orang disekeliling.

Mission

  • Wealth opportunity

  • Wealth protection

  • Wealth accumulation

  • Wealth succession

Vision

  • To be a Powerhouse Group comprised of elite leaders a high quality financial consultants

Our Milestone

0 Years

Anniversary

0 x

Million Dollar Agency

0

Clients

0

Unit Manager

0 x MDRT

Production

0 x COT

Production

Our Agency